Iron-on Label

Membuat tag label tanpa perlu dijahit iaitu tag label jenis iron-on. Lebih mudah untuk tampal label pada tudung, baju, pakaian, dan lain-lain fabrik dengan jenama anda sendiri. Tak perlu jahit. Berkualiti dan tahan lasak.

Terdapat beberapa jenis material iron-on label yang ada dipasaran.

  • Iron Paper – material jenis ini adalah yang paling murah dan banyak digunakan kerana proses pembuatannya lebih mudah, iaitu dengan print design anda pada iron paper. Tapi awas, jangan guna printer biasa untuk print pada iron paper kerana ink yang digunakan adalah berbeza daripada ink biasa. Serahkan kepada pakar untuk hasilkan iron-on-label dengan ejnama anda sendiri.

  • Woven Damask + Iron Label – Iron label jenis woven juga selalu digunakan oleh pemilik brand untuk diletakkan pada produk mereka, supaya nampak lebih eksklusif. Iron-label jenis damask ini dihasilkan dengan menggunakan mesin khas, yang mana di bahagian belakang label tersebut diletakkan gam khas. Gam ini akan melekat pada pakaian bila digosok dengan iron (sterika) panas.

 

  • Vinyl – Iron label daripada material Vinyl ini popular pada masa kini. Design di cetak pada material vinyl dan design dipindahkan ke produk fabrik dengan proses heat press / iron.