Label Mini Trading

Proses Pembuatan Label Jenis Print

1) Sublimation Heat Transfer Process

Cetakan dibuat pada kertas sublimation khas, dan dipindahkan cetakan ke atas fabric satin / grossgrain ribbon dengan menggunakan mesin heat press

Label jenis printed ini dibuat daripada fabrik satin polyester yang bermutu tinggi dengan teknik cetakan heat press transfer paper dapat menghasilkan kualiti label yang terbaik. Warna dijamin kekal dan tidak luntur. Sesuai untuk semua jenis tudung, telekung, shawl, jubah, hijab, dan lain-lain fabrik.

Terdapat pelbagai pilihan size label yang boleh dipilih mengikut kesesuaian produk anda.

Label jenis printed ini sesuai untuk anda yang masih baru dalam bisnes berasaskan pakaian, tudung, baju, shawl dan sebagainya serta membina jenama sendiri kerana ianya boleh dibuat dalam kuantiti yang sedikit.

Ujian telah menunjukkan bahawa label print ini warna kekal dan tidak luntur walaupun dibasuh.

Label jenis printed ini boleh dibuat dalam pelbagai warna yang menarik dan biasanya label jenis printed ini banyak digunakan pada pakaian sukan. Namun begitu, kegunaannya tidak terhad dan boleh juga dijahit pada baju, tudung, shawl, jubah, telekung, dan sebagainya mengikut kreativiti anda.

 

2) Silkscreen Printing

Cetakan design dibuat terus ke atas fabrik Satin/Cotton/Grossgrain ribbon melalui teknik silkscreen process di mana ianya memerlukan blok design dibuat terlebih dahulu serta ink silkscreen yang khas digunakan. Teknik cetakan ini hanya boleh menggunakan satu warna cetakan sahaja.

https://youtube.com/shorts/Fw-GC2hbErA?feature=share

Jenis Cotton Ribbon

 

Polyester Ribbon


Nota:

Warna yang dihasilkan pada label jenis  ini mungkin berbeza atau tidak sama 100% seperti yang anda lihat di komputer/tablet/phone atau alat elektronik yang lain disebabkan resolution yang berbeza pada setiap peranti elektronik.  The color may not 100% accurate as per request due to printer limitation or display color resolution may vary from different computer or electronic device.

WhatsApp Whatsapp Me